General american: „Rusia a pierdut mai întreaga armată, adunată înainte de 24 februarie”

22 01 2023 Ф 1

Pierderile Rusiei în războiul din Ucraina se cifrează la 188 mii persoane – omorâte și rănite. Aceste date au fost prezentate aliaților de către SUA la summit-ul NATO, care s-a desfășurat la 20 ianuarie, la baza aviatică Ramstein din sudul Germaniei, scrie The Sun cu referire la Serviciul de informații al SUA. Generalul de armată al SUA, Mark Milli, a recunoscut că armata rusă deja a pierdut „un număr enorm de victime”. El n-a numit cifra concretă, dar a accentuat că ea depășește cu mult 100 mii persoane. La începutul războiului Rusia a concentrat la frontiera cu Ucraina circa 150.000 militari, a comunicat Ministerul Apărării al Statelor Unite. Cu timpul aceste unități au intrat în Ucraina.

Reprezentantul permanent al SUA pe lângă OSCE, Michael Carpenter, a relatat că înainte de începerea invaziei, Rusia putea să adune la frontiera cu Ucraina de la 169 până la 190 mii de militari. Astfel, în timp de 11 luni de război Rusia a pierdut – omorâți și răniți – mai întreaga armată, adunată înainte de 24 februarie.

Ministerul Apărării al Rusiei ultima dată a raportat despre pierderile de război în ziua începerii mobilizării – 21 septembrie. Potrivit ministrului apărării, Șoigu, în războiul din Ucraina și-au pierdut viața 5.937 de militari ruși.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий