General american: următoarele câteva săptămâni vor determina dezvoltarea în continuare a războiului în Ucraina

31 05 2022 F 4

Conducătorul  Comitetului unit al şefilor de stat major al Forţelor Armate ale SUA, generalul Mark Milli, admite posibilitatea escaladării războiului din Ucraina și subliniază necesitatea unui contact permanent cu partea ucraineană pentru gestionarea activă a riscurilor. Într-un interviu acordat Canalului de televiziune american Fox News, el a declarat: „Cred că există întotdeauna posibilitatea de escaladare, trebuie să o gestionăm și să apreciem șansele de escaladare, ceea ce și facem”. În acest context, generalul a subliniat că ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, este în contact permanent cu ministrul Apărării al Ucrainei, precum și el personal se află în contact permanent cu omologul său ucrainean pentru a preveni escaladarea cu consecinţe şi mai mari, comunică Ukrinform.

Șeful Statului Major al SUA a menționat că „bătălii operaționale decisive” au loc în prezent între forțele ucrainene și invadatorii ruși din estul Ucrainei. El a precizat că următoarele câteva săptămâni vor determina dezvoltarea în continuare a războiului.

După cum a mai informat  Ukrinform, administrația americană ia în considerare posibilitatea de a furniza sisteme de rachete cu tragere de salve Forțelor Armate ucrainene sub formă de ajutor extern acordat Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий