General-locotenentul Oleksandr Pavliuk: „Sistemul de apărare antiaeriană ucraineană face minuni”

7 01 2023 Ф 3

Niciun sistem de apărare antiaeriană nu oferă protecție sută la sută împotriva loviturilor cu rachete, totul depinde cât de masiv este atacul, a declarat comandantul grupului Forțelor și mijloacelor de apărare ale Kievului, general-locotenentul Oleksandr Pavliuk, într-un interviu pentru Audiovizual public.

„Sistemul de apărare antiaeriană ucraineană face minuni. Distruge 70-90 la sută din ținte. Dar și inamicul se pregătește. Schimbă traiectoriile, metodele de înfrângere. Din fericire pentru noi, nu mai are prea multe resurse. De aceea calculează fiecare zbor de rachetă”, a subliniat Pavliuk.

El a menționat că Ucraina le cere partenerilor săi să ofere mijloace mai eficiente de apărare antiaeriană. „Primim, dar nu în ritmul și în cantităţile de care avem nevoie. Dacă am dispune de sistemele Patriot, apărarea va fi puternică şi mai puternică. Pot lovi orice tip de rachetă, chiar și balistică. Dar avem nevoie de și mai multe rachete. Există multe ţinte aeriene. Fără ajutor ne va fi greu», a adăugat generalul.

Moscova a epuizat în prezent peste 80 la sută din arsenalul său total de rachete strategice, a accentuat  șeful Ministerului Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий