General- maior ucrainean: Atacul asupra gărnicerilor este o „situație extrem de amenințătoare” în regiunea Cernăuți

general

Oleg Medvedciuk, general- maior al Serviciului de Grăniceri din Ucraina consideră că conflictele dintre locuitorii din regiunea Cernăuți și poliția de frontieră este «o situație extrem de amenințătoare».  Despre aceasta generalul scrie  pagina sa de Facebook.

„ Ca și orice ofițer de aplicare a legii, în timpul  exercitării atribuțiilor de serviciu grănicerul are dreptul de a folosi forța,  iar în cazuri extreme — arma. Legea stabilește în mod clar comportamentul părților: oamenii legii solicită, cetățeanul execută. Ulterior pot fi contestate acțiunile ilegale ale persoanelor în uniformă. Astfel, eu sunt de partea polițiștilor de frontieră», a spus el, adăugând că  monitorizează de mai multă vreme evenimentele ce au loc la frontiera de stat din regiunea Cernăuți.

«Situația este extrem de amenințătoare. Între populația locală și polițiștii de frontieră s-a iscat un conflict profund, care demult a trecut într-o confruntare fizică», a scris Medvedciuk. El a  reamintit evenimentele  ce au avut loc anul trecut  în raionul Putila, când un grup de 70 de persoane au blocat o patrulă a serviciului de frontieră.

Reamintim că luni o persoană a fost rănită în urma unui conflict  între locuitorii orășelului Crasna și colaboratorii Detașamentului de grăniceri Cernăuți.

Добавить комментарий