Germania va trimite avioane de vânătoare în România pentru a sprijini misiunea NATO

9 11 F 4
Atacurile rusești asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre au crescut riscurile de securitate pentru Alianță. Germania va trimite patru avioane Eurofighter în România pentru a sprijini misiunea aeriană a NATO, începând cu sfârșitul lunii noiembrie, ca urmare a atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, relatează Reuters. În acest moment, nu mai există niciun fel de probleme. Atacurile la doar câteva sute de metri de granița cu România și epava dronei găsită în România au crescut riscurile de securitate pentru alianța militară, ai cărei membri au angajamente de apărare reciprocă.
În septembrie, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat drept „destabilizatoare” loviturile rusești din apropierea graniței, chiar dacă nu existau indicii că Rusia ar intenționa să atace un membru NATO.
O sursă Reuters a declarat că primii dintre cei 80 de soldați germani care vor fi desfășurați la o bază militară de lângă Constanța vor pleca spre România joi, 9 noiembrie.
Forțele aeriene germane au sprijinit anterior misiunea de poliție aeriană a NATO în România. Alianța și-a sporit prezența militară pe flancul său estic după invazia Rusiei în Ucraina în 2022.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий