Ghid de viaţă. Dieta cu grapefruit. Cum să slăbești în timp record

000 Dieta-cu-grapefruit

Unul dintre cele mai populare și mai eficiente fructe în procesul de slăbire este grapefruitul. Acesta are doar 42 de calorii și conține foarte multe substanțe benefice organismului.

Beneficiile consumului de grapefruit. Este plin de vitamine – conține vitamina C, A, calciu, magneziu, vitamina E, tiamină, riboflavină, niacină, potasiu, acid folic, zinc, acid pantotenic, fosfor, mangan si cupru. Toate acestea contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar și ajută la buna funcționare a organismului.

Previne apariția pietrelor la rinichi.  Arde grăsimile în mod natural. Dacă bei un pahar de suc de grapefruit în fiecare dimineață, sau câte jumătate de pahar înainte de fiecare masă, în scurt timp, vei începe să slăbești.

Modifică metabolismul. Pe lângă faptul că ajută la arderea grăsimilor, grapefruitul accelerează și metabolismul, iar acest lucru duce la o slăbire mai rapidă. Alături de o dietă echilibrată și exerciții fizice, consumul de grapefruit poate duce la pierderea unui kilogram pe săptămână, ceea ce nu e rău deloc.

Curăță ficatul. Acest fruct ajută la eliminarea toxinelor din corp, iar un ficat sănătos îmbunătățește starea generală de sănătate și ajută la ameliorarea unor afecțiuni precum depresia, rigiditatea musculară și migrenele.

Reduce colesterolul. Studiile au demonstrat că grapefruitul poate reduce nivelul de colesterol cu 15 %, iar trigliceridele cu 17%.

Este recomandat ca această dietă să fie urmată cu o alternanță de 12 zile și două zile pauză.

Pentru micul dejun puteți consuma o jumătate de grapefruit sau 400 ml suc de grapefruit fără zahăr, două ouă (preferabil fierte sau omletă) și două feliuțe de șuncă fără grăsime (din carne de pui sau de curcan).

La masa de prânz puteți consuma o jumătate de grapefruit sau 400 ml suc de grapefruit fără zahăr, carne de pui, vită sau curcan (se recomandă fiartă sau  pregătită la gril) și salată de legume în orice combinații.

Pentru cină, de asemenea, o jumătate de grapefruit sau 400 ml suc de grapefruit și un fel principal ușor: pește sau o salată simplă din legume proaspete.

Recomandări.  Puteți mânca suficient la fiecare masă, până simțiți senzația de sațietate. Nu eliminați din alimentele menționate mai sus, deoarece în această combinație au ca efect arderea grăsimilor și asigură organismului necesarul de proteine și carbohidrați. Grapefruitul deține rolul principal în această dietă, pentru că are rolul de catalizator în procesul de ardere a grăsimilor.

Reduceți consumul de cafea. Încercați să vă limitați doar la o ceașcă de cafea la micul dejun.  Nu mâncați între mese. Nu consumați dulciuri, pâine, cartofi, însă puteți mânca pe săturate carne slabă (vițel, curcan, pui), salate și legume.

Contraindicații în dieta de slăbit cu grapefruit. Există studii care arată că mai multe medicamente orale anti-colesterol, precum atorvastatin, lovastatin şi simvastatin și alte medicamente anti-cancer și pentru afecţiuni cardiace, provoacă probleme grave atunci când pacienţii consumă grapefruit. Ca în orice altă dietă de slăbit destul de restrictivă, este indicat să cereți sfatul medicului înainte de a o urma. Dieta cu suc de grapefruit nu este recomandată persoanelor care au probleme cu hiperaciditatea stomacului. De asemenea, trebuie avut în vedere că grapefruit-ul interacționează cu anumite medicamente diminuând efectul acestora. (Despre viaţă.ro)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий