Goncharuk despre vizita la Cernăuți: „Acest spectacol nu ne-a impresionat”

5db1c69e06481168931143-820x360_1720x1000

Prim-ministrul Ucrainei, Oleksei Goncharuk pune sub semnul întrebării succesul luptei împotriva contrabandei la nivelul Serviciul vamal din regiunea Cernăuți.

„Fără îndoială, au fost bine pregătiți pentru vizita noastră. Totul era curat, nu exista cozi, șoferii erau mulțumiți, scaner-ul funcționa și așa mai departe. Desigur, acest spectacol nu ne-a impresionat. Înțelegem că contrabanda există în continuare. Toate acele rapoarte anticorupție despre confiscarea a sute de perechi de papuci și zeci de sticle de șampanie, desigur, nu ne-au impresionat. Am făcut tot posibilul ca conducerea vamală din această regiune să fie înlăturată”, a declarat Goncharuk pe pagina sa personală de Facebook.

Prim-ministrul a mai spus că biroul Serviciului vamal din Cernăuți este luat în chirie de la o persoană ce are legătură cu schemele de contrabandă. În plus, Goncharuk a făcut apel la procurorul general Ruslan Ryaboshapki, pentru înlocuirea șefului Procuraturii regionale Cernăuți.

„Cu un procuror decent, sistemul de contrabandă nu poate dura mai mult de doi ani”, a subliniat premierul.

Reamintim că pe 24 octombrie, Oleksii Goncharuk a vizitat PTF Porubne de la frontiera cu România. Indignat de faptul că în cadrul instituției se desfășura activități ilicite în sfera contrabandei, iar corupția înflorește, acesta i-a ordonat lui Vitaliy Shpak, șeful Serviciului Fiscal de Stat în regiunea Cernăuți, să rezolve toate întrebările în decurs de o săptămână.

Добавить комментарий