Graţie susţinerii din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, la Ciudei a fost iniţiat Festivalul „Din comorile neamului”, care poate deveni internaţional

17 11 C 1

Primăria Comunității Teritoriale Ciudei anunță încheierea proiectului „Identitate. Tradiție. Neam»,  finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Primăria Comunității Teritoriale Ciudei, regiunea Cernăuți, aduce alese mulțumiri echipei Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, și în mod special  Secretarului de stat, Gheorghe – Florin Cârciu, și  Directorului Radu Cosma pentru sprijinirea Proiectului de dotare a Școlii de Arte din comuna Ciudei și a Casei de cultură din comuna Ciudei. Realizarea proiectului „Identitate. Tradiție. Neam” a contribuit la facilitarea activităților didactice în limba română în Școala de Arte din Ciudei, unde își fac studiile 146 de elevi, la încurajarea interesului copiilor pentru studiul limbii materne în condiții mai bune, generând sentimentul de dragoste și de mândrie pentru apartenența la un neam mare, bogat în plan istoric și cultural.

În cadrul proiectului, pentru Școala de Arte din Ciudei au fost achiziționate instrumente muzicale, echipament multimedia (tablă inteligentă, laptop, videoproiector, tablă de proiecție, imprimantă color), mobilier pentru două clase de solfeggio, materiale consumabile și vopsele, acuarele, table de șevalet  pentru secția de pictură, iar pentru Casa de  cultură din Ciudei au fost achiziționate 300 de fotolii de teatru, un sistem acustic pentru concerte (consolă, boxe, microfoane, stative, mixer) în valoare de 209 700 lei.

17 11 C 2

În cadrul proiectului a fost organizată prima ediție a festivalului „Comorile neamului” la nivel local, însă pe viitor, odată cu instaurarea păcii, deoarece avem parteneriate semnate cu mai multe comune din România, intenționăm ca acest festival să devină de nivel regional și internațional.

17 11 C 3

Arta de mână cu educația au constituit întotdeauna un pilon al culturii și identității românești, având un rol esențial în formarea și consolidarea conștiinței naționale. În această direcţie se impune pe lângă cunoaşterea trecutului nostru şi datoria de conservare a tezaurului lăsat de către înaintaşi şi transmiterea lui către generaţiile viitoare.

17 11 C 4

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий