Grupul din formatul „Ramstein” se va întruni din nou pentru a examina problemele de apărare a Ucrainei

21 05 2022 F 4

Grupul  de circa 40 de țări se va reuni din nou luni, 23 mai, pentru a discuta susţinerea suplimentară a apărării Ucrainei. Despre aceasta a anunțat vineri într-un briefing purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, scrie „Evropeiska pravda”. El a spus că șeful Pentagonului, Lloyd Austin, l-a informat pe ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, despre noua întâlnire a statelor în timpul unei conversații telefonice. „A doua întâlnire a grupului de contact pentru apărarea Ucrainei va avea loc luni, în regim online. Secretarul se va alătura de la Pentagon”, a accentuat Kirby.  La întâlnirea grupului vor participa peste 40 de țări, lista completă a participanților va fi disponibilă în curând, a adăugat speakerul Pentagonului.

„Se vor reuni, așa cum a fost la Ramstein luna trecută, pentru a acorda ajutor Ucrainei în domeniul securităţii și pentru a discuta cum va fi securitatea în viitor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare al SUA.

Reamintim că Statele Unite au înființat un centru de administrare la Stuttgart, Germania, care gestionează o rețea de peste 40 de țări partenere și aliați, întruniţi în Germania, la Baza aeriană „Ramstein” și oferă ajutor Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий