Imagini semnificative ale săptămânii

29 10 F 1

Pe linia frontului, rușii continuă să atace Avdiivka, în timp ce trupele ucrainene avansează în apropiere de Bahmut și Robotyno.

Israelul a anunțat că își va anula operațiunea terestră din Fâșia Gaza dacă HAMAS va elibera toți ostaticii (222 la 23 octombrie) și se va preda. La 24 octombrie, doi copii ucraineni au fost uciși în orașul Gaza de un atac cu rachete, iar Israelul a confirmat 19 victime ucrainene. În total, în Gaza se află circa 500 de ucraineni, dintre care peste 300 s-au înregistrat pentru evacuare la 24 octombrie.

SUA, Danemarca, Australia și Germania oferă noi pachete de ajutor pentru Ucraina. Piloții ucraineni încep să se antreneze pe avioane de luptă F-16.

Republica Populară Democrată Coreeană furnizează arme Rusiei. În Crimeea a avut loc un atentat la viața fostului deputat și colaborator Țariov.

Ministerul de Externe pledează pentru cetățenie multiplă pentru ucraineni. Zelenski semnează legile privind desovietizarea administrației și privind persoanele expuse politic.

Imagini semnificative ale săptămânii care se încheie au fost selectate de Audiovizualul public ucrainean.

Cercetașii brigăzii 17 de tancuri separate „Kostiantyn Pestușko” luptă în sectorul Donețk.

Andrii Ilkiv, tehnician de explozibili din cadrul detașamentului Poliției Naționale, a fost rănit de o mină antipersonal în septembrie 2022, în regiunea Harkiv. În urmă cu 10 luni, genistul a fost echipat cu o proteză și a revenit la deminare. El a refuzat să depună o cerere de invaliditate pentru a se întoarce la locul de muncă.

29 10 F 2

Salvatori la terminalul „Nova Poșta” din satul Korotyci, regiunea Harkiv, distrus în rezultatul unui atac cu rachete, la 22 octombrie. Forțele rusești au lovit terminalul cu două rachete în timp ce schimbul de seară lucra acolo. Șase persoane au fost ucise și alte 17 au fost rănite.

29 10 F 3

Rudele angajaților uciși de la „Nova Poșta” lângă terminalul din satul Korotyci.

KHARKIV, UKRAINE - OCTOBER 22: A Ukrainian woman reacts after Russia launches a missile attack from the S-300 anti-aircraft missile system at the 'Nova Poshta' terminal in the village of Korotych, Kharkiv region, Ukraine on October 22, 2023. Debris removal works continued as at least 6 people were dead. (Photo by Ozge Elif Kizil/Anadolu via Getty Images)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий