Imoralitatea regimului Putin: Casa Albă reacționează la informațiile privind o tentativă de asasinat asupra lui Zelenski

8 5 F 3
Statele Unite au reacționat la informațiile serviciilor de securitate ucrainene potrivit cărora Rusia pregătește o tentativă de asasinare a Președintelui Volodymyr Zelenski și a mai multor personalități importante din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a făcut acest comentariu în timpul unui briefing. „Evident, acest lucru nu face decât să vorbească despre imoralitatea pe care am văzut-o din partea regimului Putin de la începutul acestui conflict”, a declarat Miller. El a subliniat, de asemenea, că Washingtonul este în contact strâns cu Ucraina în această problemă.
După cum a relatat anterior „Noutăți Ucrainene”, Serviciul Securității al Ucrainei a demascat agenți FSB ruși care se pregăteau să-l asasineze pe Zelenski și alți membri ai conducerii militare și politice de vârf a țării. Rețeaua, ale cărei activități erau gestionate de FSB de la Moscova, includea doi colonei ai serviciului pazei de stat care „scurgeau” informații secrete către Federația Rusă.
Tentativele de asasinat erau planificate să folosească o combinație de atacuri cu drone și lovituri cu rachete asupra unor ținte în care ar fi trebuit să se afle oficiali ucraineni. Asasinarea lui Zelenski a fost pregătită de un ofițer al Serviciului pazei de stat, Andrii Huk.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий