În Bucovina au fost intentate 10 procese penale privind acțiunile ilegale cu ajutor umanitar

17 09 2022 F 2

Un proces a fost deja direcţionat instanţei judiciare,  a declarat procurorul regiunii, Anton Kovalski, la recenta sesiune a Consiliului Regional Cernăuți.

Procurorul regiunii Cernăuți a mai menţionat că de la începutul invaziei ruse la scară largă au fost intentate 102 procese penale privind trecerea ilegală a recruților peste frontiera de stat. În prezent, la instanţa judiciară au fost depuse 35 de rechizitorii, transmite Serviciul de presă al Consiliului Regional. Conducătorul Procuraturii regionale a subliniat că cea mai mare sumă descoperită de oamenii legii în timpul unei tentative ilegale de trecere a frontierei a fost de 112.000 dolari. De la începutul acţiunii legii marțiale, au fost înregistrate 159 de procese penale împotriva a 169 de persoane care au încercat să părăsească Ucraina cu documente falsificate.

Procurorul a vorbit și despre activități în domeniul anticorupție, în urma cărora au fost depuse la instanță 69 de rechizitorii.

După cum a menționat Anton Kovalski, oamenii legii au confiscat 71 de mașini de la persoane care transportau ilegal țigări și extrăgeau zăcăminte pe teritoriul regiunii. Aceste automobile au fost  transmise Forțelor Armate ale Ucrainei, precum și peste 6 milioane grivne.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий