În Bucovina contrabandiştii l-au lovit cu maşina  pe un grănicer

18 05 2022 F 3

Militarul rănit a fost internat cu multiple răni.

În regiunea Cernăuţi contrabandiştii au rănit un grănicer. Îndreptându-se spre frontieră, infractorul a ignorat cerința de  a  se opri. Nu au ajutat nici împușcăturile în aer și în roțile mașinii. Fără să oprească, infractorul a îndreptat maşina spre patrula de frontieră. Un grănicer a fost  rănit şi internat în spital, informează Serviciul de presă al Serviciului de Stat de Frontieră.

În timpul perchezițiilor, grănicerii au găsit un autoturism cu roțile găurite. În ea se aflau aproximativ 10.000 de pachete de țigări fără accize. Costul aproximativ al mărfurilor este de 430 mii de grivne.

Acesta este al doilea caz din ultimele zile în care infractorii au ignorat cerințele legale ale grănicerilor și au încercat să lovească cu maşina pe grăniceri. Zilele trecute, în segmentul responsabilităţii Secţiei Crasnoilsc, în timpul verificării informației operative, grănicerii au depistat un autoturism „Volkswagen” care se îndrepta spre frontiera de stat. Când grănicerii au încercat să-l oprească, șoferul a făcut o manevră bruscă spre patrula de frontieră, punând în pericol viața și sănătatea militarilor. Pentru a-l opri, grănicerii au fost nevoiţi să tragă focuri de avertizare în aer și spre roțile mașinii. Ulterior, la marginea satului Pătrăuţii de Jos a fost găsită o mașină cu cauciucuri găurite, iar în apropiere –  5 ambalaje cu țigări.

Oamenii legii din regiunea Cernăuți investighează ambele incidente.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий