În captivitate se află încă 1.900 de apărători ai Mariupolului

20 5 A 1
Astăzi, 20 mai, se împlinesc doi ani de la ieșirea apărătorilor orașului Mariupol de la Uzina „Azovstal”, dar peste 1.900 dintre acești militari se află încă în captivitate în Rusia.
Potrivit Ukrinform, Consiliul Orășenesc Mariupol a amintit despre aceasta într-un mesaj pe Telegram. „Astăzi se împlinesc doi ani de la ieșirea apărătorilor Mariupolului de la „Azovstal”. 86 de zile de apărare eroică a Mariupolului și mai mult de doi ani în captivitate de către ruși. Au trecut prin iad în Mariupol, apoi în Olenivka și acum continuă să lupte în captivitate. Mai mult de 1.900 de soldați din Azovstal sunt încă în captivitate”, se arată în comunicat.
Consiliul Orășenesc a subliniat că lupta pentru eliberarea din captivitate și întoarcerea militarilor ucraineni continuă în fiecare zi. „Ne amintim de contribuția voastră la independența noastră”, s-au adresat autoritățile orașului către apărătorii Mariupolului.
După cum s-a comunicat, la 16 mai 2022, a început evacuarea a 2.500 de militari ucraineni din uzina „Azovstal” din Mariupol, la ordinul Comandamentului Forțelor de Apărare. Pe 20 mai, rușii i-au scos pe ultimii dintre ei. Ocupanții i-au ținut pe majoritatea apărătorilor în Olenivka și Novoazovsk, ocupate temporar. Mai târziu, aceștia au fost transferați în coloniile rusești.
Până în 2023, doar fiecare al cincilea dintre cei aproape 2.500 de apărători capturați din Mariupol fusese returnat.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий