În CT Hliboca a fost creată o uniune a mamelor și soțiilor soldaților căzuți la datorie

4 5 Ф 6

În ajunul sărbătorilor de Paște, a fost organizat o acțiune pentru copiii apărătorilor care și-au pierdut viața pe front.  Acestora li s-au înmânat coșulețe pascale, comunică C4. „Eu îi ajut doar pe copiii celor căzuți la datorie. Este vorba de copii cu vârsta sub 18 ani. În comunitatea noastră sunt 26 de copii. Cea mai mică dintre fetițele noastre are acum zece luni. Tatăl ei a fost ucis în lupte”, spune Olena Kovryk, șefa Uniunii mamelor și soțiilor soldaților căzuți la datorie din Hliboca.

Ksenia Popadiuk, soția soldatului căzut la datorie Oleksandr Popadiuk, a mărturisit că îi este foarte dor de soțul ei. Soldatul a fost ucis pe 2 mai 2022 în timp ce îndeplinea o misiune de luptă. Lui i-au rămas doi copii — un fiu și o fiică. Soldatului decedat Nicolae Ionuța, de asemenea, i-ai rămas doi fii.

„Aveam  doi copii și trebuie să trăiesc pentru ei. Ei înțeleg că tatăl lor nu mai este, că tatăl nostru a murit. Cel mai mic a suportat greu această tragedie, dar cel mai mare s-a împăcat cu aceasta”, spune Oxana Ionuța, soția soldatului căzut la datorie.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий