În CTU Boian este plantată o livadă superintensivă de meri

20 05 2022 Ф 1

În Gospodăria de fermier „Gauca” din Priprutia, CTU Boian, condusă de Vasile Gauca, în momentul de față este plantată o livadă superintensivă de meri, care va ocupa o suprafață de 10 hectare.

În total, în această gospodărie plantațiile de meri se întind pe o suprafață de 80 hectare, dintre care 63 hectare revin livezilor care dau roadă. Pe noile plantații sunt folosite soiri de mere productive. Totodată sunt fixați și stâlpi din Italia pentru acoperișul împotriva grindinei.  Proiectul pentru această livadă a fost elaborat de SRL „Sisteme de Irigare”, constată „Ukrsadprom”

Gospodăria pomicolă „Gauca” se orientează la exportul merelor. De aceea majoritatea operațiilor sunt mecanizate. Fermierul pomicultor, Vasile Gauca, este printre primii din regiune, care  a început să folosească  platformele automat.  Acum el planifică  să procure o combină pentru livezi Pluk-o-Trak.

Concomitent cu plantarea livezii superintensive, sunt create și fâșii de protecție.

Vom preciza că Gospodăria de fermier „Gauca” a fost creată în 2003 de către Vasile Gauca. Din 2021 ea este membră a Asociației „Ukrsadpron” (Asociația Ucraineană Livezi Industriale).

20 05 2022 Ф 2

20 05 2022 Ф 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий