În decursul unui an de invazie la scară largă Rusia a lansat asupra Ucrainei circa 5 mii de rachete

23 02 2023 F 6

Adjunctul şefului Direcţiei Operative Principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul de brigadă, Oleksii Gromov, a declarat că în anul invaziei pe scară largă, Rusia a lansat aproape 5.000 de rachete și a întreprins 3.500 de atacuri aeriene în Ucraina. În timpul recentului briefing, el a menționat că au fost și 1.100 de atacuri cu drone.

Dar după ce s-a făcut simţit deficitul de rachete de înaltă precizie, ocupanții au început să folosească rachetele de croazieră anti-navă H-22, numite „ucigașe ale purtătoarelor de avioane”. Cu ajutorul lor, cea de a doua armată a lumii, distruge blocuri de locuit din țara noastră, deseori cu civili  înăuntru, scrie „Dzerkalo tyjnia”.

Gromov a mai spus că în februarie Forțele de Apărare au distrus șase avioane inamice, două elicoptere, 80 de rachete de croazieră și 84 de aparate de zbor nepilotate.  „Planurile Kremlinului nu s-au schimbat. Inamicul încearcă să cucerească orașele cheie din regiunea Donețk, iar până în vară — să ocupe în întregime regiunile Lugansk și Donețk”, a precizat Oleksii Gromov.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий