În locul castanilor vor creşte tei

29 07 2022 ф 2

La Cernăuţi, până la finele anului curent, urmează să fie tăiaţi circa 300 de copaci aflaţi în stare avariată. Inginerul horticultor de la Gospodăria verde, Ala Homutovska, a explicat că este vorba de tăierea copacilor din sectoarele avariate. Cei mai mulţi copaci, şaisprezece,  vor fi tăiaţi pe strada Sadova, din vecinătatea Grădinii Publice. Comisia, creată special pentru aceasta, deja a examinat  starea copacilor bătrâni de pe strada respectivă. De asemenea,  mai mulţi copaci vor fi tăiaţi şi pe strada Sevastopolska.

Asemenea lucrări vor fi efectuate la toamnă, după ce se vor scutura frunzele. Dar, iată, astă primăvara urma să fie sădiţi copaci tineri, însă din cauza lipsei de finanţe aceasta nu s-a făcut. Dacă vor exista posibilităţi, lucrătorii Gospodăriei verzi vor planta la toamnă circa 100 de puieţi. Pe strada Sadova vor fi sădiţi tei. E în discuţie chestiunea ce copaci vor fi sădiţi pe strada Kafedralna, în locul castanilor înalţi şi bolnavi de mai mulţi ani. Locatarii vor copaci înalţi, iar specialiştii sunt de altă părere.

Vom menţiona că cel mai bătrân copac din Cernăuţi este un stejar de 300 de ani şi cu o înălţime de 30 de metri. Diametrul tulpinii aproape de rădăcină e de şase metri. El creşte pe strada Zolocivska, în curtea locatarei Tetiana Glibka. Stejarul a fost plantat în secolul al XVII-lea când ţinutul nostru intra în componenţa Ţării Moldovei.

29 07 2022 ф 1

29 07 2022 ф 3

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий