În Parcul Național Natural „Ceremuș” este planificată înființarea unui centru de reabilitare pentru animale

11 07 F 4
Se intenționează ca animalele sălbatice, aflate în dificultate, să fie îngrijite aici și apoi să li se dea drumul în mediul lor natural. În parc vor fi create voliere pentru animale, iar angajații vor fi instruiți cum să îngrijească de prietenii patrupezi.
Potrivit directorului Parcului Național Natural „Ceremuș”, Roman Yerema, muntenii găsesc adesea animale rănite, dar nu știu cum să le ajute. De aceea, un centru de reabilitare pentru astfel de animale este extrem de necesar în fostul raion Putila. În același timp, centrul de reabilitare nu este o grădină zoologică. Volierele vor fi situate departe de ochii lumii, iar condițiile de aici vor fi cât mai apropiate de cele naturale.
Centrul de reabilitare a animalelor va fi înființat în cadrul proiectului „Ucraina — Parcul Național Natural „Ceremuș”: Crearea unui centru pilot de reabilitare a animalelor”, implementat de Fundația Rominta Forest. Specialiștii din Bucovina au călătorit deja în Polonia pentru a învăța din experiența colegilor lor de acolo. Aceștia au văzut cum funcționează programele de reabilitare a animalelor în Parcul de landșaft Pozierzia Iławskie și în cadrul Gospodăriei silvice de stat Olsztynek.
11 07 F 5
11 07 F 6
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий