În regiunea Cernăuţi au fost reţinute 9 persoane pentru încercarea de a trece ilegal frontiera

24 09 2022 Ф 1

În cadrul măsurilor operaționale și de profilaxie „Graniţa-2022”, grănicerii de la Detașamentul Cernăuți au reținut 9 cetățeni ai Ucrainei care au încercat să ajungă în Moldova și România evitând punctele de control. Despre aceasta a comunicat Direcţia Regională de Vest a Serviciului de Stat de Frontieră al Ucrainei – Frontiera de Vest.

La 21 septembrie 2022, colaboratorii operativi ai Detașamentului Cernăuți, împreună cu serviciului de pază a frontierei de la Secţia „Secureni”, au oprit un microbuz „Mercedes” pentru inspecție la unul dintre punctele de control ale raionului Nistru din regiunea Cernăuți. În salon se aflau două persoane de vârsta recrutării, locuitori ai regiunii Lugansk, care se deplasau spre frontiera cu Republica Moldova. Bărbații nu au putut explica grănicerilor scopul șederii lor în zona de frontieră controlată, iar ulterior au recunoscut că au venit la frontieră pentru a trece ilegal în Moldova.

Ulterior, încă două încercări de trecere ilegală a frontieră au fost prevenite în zona aceluiași departament și au fost reținuți trei bărbați de vârsta recrutării, locuitori ai regiunilor Donețk și Harkiv.

În afară de aceasta, grănicerii de la secţiile „Chelmenţi” și „Herţa” au reținut în trei cazuri alți 4 infractori care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat. Infractorii s-au dovedit a fi locuitori din regiunile Cernighiv, Odesa și Cernăuți.

Toți infractorii au fost duși la subunitățile de frontieră pentru a fi traşi la răspundere.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий