În Ucraina s-au întors din prizonieratul rusesc o sută de apărători

10 04 2023 Ф 6

La 10 aprilie a avut loc ordinarul schimb de prizonieri. Ucraina a reușit să întoarcă din prizonieratul rusesc 100 de militari ai săi, comunică RBK-Ucraina cu referire la Centrul de coordonare a chestiunilor  prizonierilor de război.  Șeful Oficiului Președintelui Ucrainei, Andrii Yermak, a precizat: „Întoarcem acasă 100 de cetățeni de-ai noștri – militari, marinari, grăniceri, luptători din Garda Națională. Printre ei sunt apărători ai Mariupolului, Uzinei „Azovstal”, al Gostomelului”. Andrei Yermak a mai adăugat că unii militari au fost grav răniți și suferă de boli. Șeful Oficiului Președintelui a dat asigurări că Ucraina îi va întoarce pe toți prizonierii de război.

La Centrul de coordonare s-a comunicat că din prizonieratul rus au fost eliberați 80 de  bărbați și 20 de femei. Apărătorii ucraineni eliberați au participat la luptele din direcțiile Herson, Harkiv, Donețk, Kiev, Zaporijjia și Sumî. Între acești eroi sunt apărători ai orașelor Mariupol, Bahnut și Gostomel, precum și ai Insulei Șerpilor, Centralelor Nucleare Zaporijjia și Cernobyl. Cel mai tânăr dintre ei are 19 ani, au precizat reprezentanții Centrului de coordonare.

Împuternicitul Radei Supreme pentru drepturile omului, Dmytro Lubineț, a difuzat un subiect video cutremurător: mama l-a sunat pe fiul numai ce eliberat, comunicându-i că lui i s-a născut nu demult o fiică.

Ucraina i-a propus Rusiei să-i schimbe pe toți musulmanii prizonieri cu ocazia începutului sărbătorii Ramadan, iar țara-agresor a refuzat.

10 04 2023 Ф 7

10 04 2023 Ф 8

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий