În ultimii 10 ani peste 60 de bucovineni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci

mushrooms2

Conform datelor instituției de stat „Laboratorul centrului regional al Ministerului Sănătății din Ucraina” în decursul a ultimilor 10 ani în regiunea Cernăuți au fost înregistrate 41 cazuri de intoxicații cu ciuperci cu afectarea a 65 de persoane, dintre care două au fost letale.

Cele mai multe cazuri de intoxicare cu ciuperci au fost provocate în raioanele Putila, Hliboca și Kelmenți.

Potrivit specialiștilor, anul acesta în regiunea Cernăuți nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăviri prin otrăvire cu ciuperci.

Important de reţinut, că intoxicaţia cu ciuperci reprezintă o urgenţă medicală, iar operativitatea în stabilirea diagnosticului şi instituirea tratamentului pot contribui la salvarea vieții bolnavului. Cu cât simptomele intoxicației apar mai rapid, cu atât starea bolnavului este mai gravă. În aproximativ două ore de la consumul ciupercilor poate apărea greață, vomă, diaree, transpiraţia excesivă. După 6 ore – bolnavul poate acuza cefalee, ameţeală, agravarea stărilor de vomă. După 72 de ore pot apărea complicaţiile severe hepatice şi insuficienţa renală, ce pot cauza decesul persoanei afectate.

Добавить комментарий