Incendiu colosal în golful Sevastopol

29 04 2023 Ф 1

În dimineaţa zilei de astăzi, la Sevastopol a izbucnit un incendiu colosal la baza de petrol. Expertul militar, Oleg Jdanov, a comentat explozia de la baza de petrol din Sevastopolul ocupat de Rusia. „Explozia în golful Sevastopol s-a produs la ora patru dimineaţa. Sunt prezentate diferite date referitoare la această explozie. Însă a ars baza de petrol, care alimenta corăbiile şi navele ruseşti. Ea era baza principală de păstrare a combustibilului pentru navele ruseşti, ancorate în golf sau pentru cele care intră în el pentru a se alimenta”, a menţionat expertul ucrainean.

Comentând declaraţiile ocupanţilor despre aceea că baza din Crimeea a fost atacată de un aparat de zbor nepilotat, expertul a atras atenţia asupra unui detaliu straniu: „Nimeni n-a fixat această dronă, de obicei zborul lor este postat în reţelele de socializare”. De asemenea, Oleg Jdanov a subliniat că localnicii sunt înfricoşaţi de pericolele unor noi explozii.

Potrivit reprezentantului Serviciului ucrainean de informaţii, Andrii Iusov, în rezultatul exploziei la baza pe petrol rusească din Crimeea au fost nimicite 10 rezervoare cu combustibil cu un volum de circa 40 mii tone.  Produsele petroliere erau destinate Flotei de la Marea Neagră a Rusiei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий