Îngerii fetiței Valeria

19 01 2023 Ф 3

Zilnic Valeria privește fotografia familiei sale. Este unica amintire despre cei dragi ai săi, de care a lipsit-o războiul declanșat de Federația Rusă. Mama, tata și surioara de doi ani și-au pierdut viața în rezultatul exploziei unei bombe la Teatrul din Mariupol. Valeria a supraviețuit, căci în momentul cela se afla la fereastră. A ieșit singură de sub ruine și, rănită la picior, a luat-o la sine bunica.

În prezent fetița, împreună cu bunicul și bunica, trăiesc la Cernăuți. Se bucură de susținere din partea oamenilor de bună credință, în deosebi din partea Centrului pentru binele mamei și copilului „Orașul binelui”. Valeria își revine după grozăviile războiului, care au lăsat-o orfană. Fetița confecționează chipuri de îngeri, colorează în galben-albastru manșoane pentru telefoane.

Valeria este un copil al unei țări mari. Al țării celor invincibili, al statului care luptă pentru fiecare palmă de pământ din teritoriul său, pentru independență și libertate, scrie site-ul Administrației Militare Regionale Cernăuți.

19 01 2023 Ф 4

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий