„Îngerii să-i vegheze zborul lin spre Împărăția Cerească…”

12 11 2022 F 6

Nu există durere străină. Moartea tânărului apărător al Ucrainei, Pavel Calancea, din Ostriţa a zguduit sufletele consătenilor săi. Colectivul pedagogic al Liceului din Ostriţa, unde a învăţat Eroul, au scris cu profundă durere următoarele rânduri, postându-le în reţelele de socializare.

„Colectivul pedagogic, elevii din satul Ostrița (Herța), suntem îndurerați și deplângem pe un fost absolvent al școlii noastre, un Făt-Frumos al satului, un fiu și un Erou al Neamului, Pavel a lui Gh. Calancea, răpus de glontele vrăjmaș pe Frontul din estul Ucrainei.
Tinerețea (23 ani) nu i-a fost o garanție în fața morții, fiindcă războiul l-a impus pe acest fiu sincer, prietenos și optimist la mari încercări, necazuri și suferințe până în clipa când a fost să primească Ordinul Ceresc.
Suntem alături de colega noastră, sora Anastasia, părinți, frați, surori, bunici și toate rudele îndurerate din numeroasele familii Calancea și Coban, care de acum nu vor mai aștepta un telefon ori întoarcere la casa părintească, acolo unde Dereluiul se îmbrățișează cu Prutul, loc de joacă a copilăriei.
Însă mereu îl vor căuta în inimile lor, singurul loc, de unde nu va pleca niciodată.
Îngerii să-i vegheze zborul lin spre Împărăția Cerească.
Te-ai dus să-ți strigi în cer durerea-ntreagă
Și grea de pe pământ înstrăinat,
Și rănile din țara ta cea dragă
S-arăți că încă nu s-au vindecat.
Sincere condoleanțe!
Omenirea trebuie să pună capăt războiului, altfel războiul va pune capăt omenirii”.

Într-adevăr, durere străină nu există…

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий