Invazia rusă în Ucraina: situaţia la frontiera din regiunea Cernăuţi

10 04 2022 IN 3

 

Din 24 februarie şi până în prezent, aproape 305.000 persoane au trecut Frontiera de stat a Ucrainei în segmentul  de care răspunde Detașamentul de grăniceri din Cernăuți, dintre care 85.957 persoane au intrat pe teritoriul Ucrainei, iar 218.815 au ieșit. Aceste date au fost oficializate de Direcţia Regională de Vest a Serviciului de Stat de Frontieră – Frontiera de Vest.

La punctele de trecere şi control li s-a interzis ieşirea de pe teritoriul Ucrainei la 161 persoane de vârsta recrutării, circa 300 de cetăţeni ucraineni și străini au fost reținuți în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în afara punctelor de control. Un cetățean al Ucrainei, care a folosit pașaportul altcuiva, a fost predat Poliției Naționale.

În comunicat se atrage atenţia asupra faptului că în Ucraina acţionează legea marţială, prin care se interzice părăsirea teritoriul ţării de către bărbaţii care pot fi mobilizaţi. Încălcarea acestei legi se pedepseşte cu privarea de libertate pe un termen de la trei până la cinci ani.

De asemenea, se menţionează că de la începutul invaziei ruse la scară largă în Ucraina, apărarea frontierei în regiunile Cernăuți și Ivano-Frankivsk a fost intensificată.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий