Investiție directă în apărarea libertății și democrației

WASHINGTON, DC  August 31, 2021:

US President Joe Biden delivers remarks regarding the ending of the war in Afghanistan in the State Dining Room at the White House on August 31, 2021.

(Photo by Demetrius Freeman/The Washington Post via Getty Images)

Președintele american Joe Biden a declarat că pe dictatorii, precum Putin, trebuie ca  toată lumea să-i oprească și să opună rezistenţă agresiunii lor, indiferent oricât de mare ar fi prețul, pentru că altfel vor trebui să plătească un preţ şi mai mare.

Şeful Casei Albe a făcut această declarație marți, în timpul unui discurs la uzina Lockheed Martin din Alabama, unde sunt fabricate sisteme Javelin, transmite Ukrinform. „Dacă nu ne vom ridica împotriva dictatorilor, după cum atestă istoria, aceștia vor continua să apară”, a subliniat Biden. El a menționat că, de când Rusia a invadat Ucraina, Statele Unite au oferit mai mult de 3 miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina. „Acești bani constituie o investiție directă în apărarea libertății și democrației”, a precizat Preşedintele american.

Joe Biden a subliniat că prețul luptei împotriva dictatorului de la Kremlin „nu va fi ieftin, însă cedarea în faţa agresiunii va fi mai scumpă”.

Președintele SUA a amintit, de asemenea, că săptămâna trecută a înaintat o propunere Congresului de a aloca încă 33 miliarde dolari. Potrivit lui Joe Biden, este necesar ca Statele Unite să „continue să trimită arme direct pe linia întâia a luptei pentru libertatea Ucrainei”, precum și pentru continuarea ajutorului economic și umanitar acordat poporului ucrainean. El speră că propunerea va fi examinată și aprobată de Congres în mod operativ.

După transmite Ukrinform, Președintele american, Joe Biden, a efectuat o vizită de lucru în Alabama, la Lockheed Martin – compania care produce sisteme de rachete antitanc Javelin. Peste 5.000 de aceste sisteme au fost deja livrate Ucrainei pentru a respinge agresiunea rusă. Pentagonul a recunoscut că Forțele Armate ale Ucrainei au folosit aceste arme în mod foarte eficient. Se anticipează că viitoarele pachete de ajutor pentru apărare vor include și aceste sisteme antitanc.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий