„Istoriile liderilor” – istorii povățuitoare pentru viitorii lideri

27 02 2023 F 8

Recent, la Centrul de cultură și artă „Ivan Mykolaiciuk” din Cernăuți s-a desfășurat acțiunea pentru elevii claselor superioare de la școlile din oraș „Istoriile liderilor”. Este vorba de un ciclu de întâlniri în „Formatul prietenesc”, organizat de Direcția Învățământ a Consiliului Orășenesc Cernăuți (șefă Iryna Tkaciuk).

De data aceasta la întâlnire cu cei mai activi elevi a venit însuși primarul Cernăuțiului, Roman Kliciuk. El a povestit istoria succesului său în activitatea de afaceri, precum și în postul de primar al orașului. Și-a amintit despre participarea sa la acțiunile patriotice la începutul perioadei de independență a Ucrainei, despre anii de studii la Universitatea de Medicină. Elevii l-au asaltat cu întrebări pe primarul orașului, s-au interesat dacă va candida la acest post pentru al doilea termen.

Ca de obicei, a fost prezent la întâlnire și adjunctul primarului, Iurii Lesiuk. De asemenea, au acceptat invitațiile Iana Dmitrova, directoarea SRL „Goira Grup”, și Cristina Gaika, fondatoarea și directoarea companiei „Gavra”.

La acțiunea „Istoriile liderilor” au participat și câțiva elevi de la Școala medie nr.10 cu limba română de predare: Maxim Fediuc, elev în clasa a 11-a, președintele școlii, Andrei Puzdreac, surorile Ina și Caterina Jitar. Ei participă activ la toate acțiunile școlare și extrașcolare, organizate la instituția noastră de învățământ.

27 02 2023 F 7

27 02 2023 F 9

Ana PICIREANU,

pedagog-organizator la Școala medie nr.10 din Cernăuți

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий