ISW: Kremlinul speră că Occidentul își va reduce asistența acordată Ucrainei și își va redirecționa forțele către Israel

8 10 F 1

Rusia va încerca să se folosească de atacul HAMAS asupra Israelului pentru operațiunile sale de informare pentru a reduce ajutorul acordat Ucrainei de către Occident. Acest lucru este afirmat într-un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). Rusia a început deja să răspândească ideea că Occidentul ar ignora conflictul din Orientul Mijlociu în favoarea susținerii Ucrainei.

De exemplu, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că Statele Unite ar trebui să se implice în rezolvarea conflictului dintre Israel și palestinieni, în loc să ajute Ucraina să se apere împotriva agresiunii. În afară de aceasta, Ministerul rus de Externe a declarat că țările occidentale ar fi cele care împiedică „cvartetul” format din Rusia, Statele Unite, Uniunea Europeană și Organizația Națiunilor Unite să rezolve conflictul.

Propagandiștii ruși se bucură de izbucnirea războiului în Orientul Mijlociu și sunt încrezuți că acest lucru va ajuta Rusia în agresiunea sa împotriva Ucrainei, deoarece Occidentul va începe acum să „stingă flacăra eternă” din Est și se va îndepărta de Ucraina.

După cum s-a comunicat anterior, comandamentul de menținere a păcii al ONU a decis să mărească numărul de patrule la granița dintre Liban și Israel. Israelul a cerut locuitorilor din Gaza să părăsească imediat regiunea.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий