ISW: „Moscova nu și-a abandonat obiectivele maximaliste, în ciuda pierderilor și eșecurilor colosale pe câmpul de luptă”

16 01 2023 F 4

Partenerii și aliații trebuie să continue să ofere sprijin pentru ca Ucraina să poată învinge complet forțele ruse pe câmpul de luptă, comunică  RBK-Ucraina cu referire la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). „Occidentul va trebui să ajute Kievul pe termen lung, chiar dacă ofensiva rusă din 2023 eșuează, deoarece Kremlinul se pregătește pentru un război îndelungat”, au opinat analiștii. Raportul ISW a indicat că Moscova nu și-a abandonat obiectivele maximaliste, în ciuda pierderilor și eșecurilor colosale pe câmpul de luptă. „Se presupune că armata rusă își păstrează dreptul de vot asupra mersului războiului, în ciuda slăbiciunilor sale și creează în mod activ condițiile pentru desfășurarea unor operațiuni majore pe măsură ce războiul intră în al doilea an”, au avertizat experții.

De aceea, Institutul pentru Studierea Războiului accentuează că statele care fac parte din coaliția anti-Putin ar trebui să acționeze rapid și să nu întârzie cu luarea unor decizii importante.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий