ISW:  Rușii încearcă să creeze o zonă tampon în regiunea Harkiv

14 5 ф 1

În timpul ofensivei din regiunea Harkov, rușii intenționează să creeze o „zonă tampon”, în loc să mizeze pe o pătrundere mai adâncă în țară. Despre aceasta a comunicat RBK-Ucraina cu referire la un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Rușii avansează în mod activ în regiunea Harkov. Forțele Armate ale Ucrainei opun rezistență inamicului, dar ocupanții le bombardează fără milă cu bombe aeriene ghidate. Este posibil ca obiectivul Rusiei să nu fie capturarea Harkovului. Cel mai probabil, nu au forța necesară pentru a face acest lucru – sunt de părerea și experții ucraineni.  Roman Svitan, expert militar, pilot-instructor și colonel în retragere al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că obiectivul rușilor nu este cu adevărat o ofensivă puternică la scară largă. Ei nu au suficiente forțe pentru o străpungere majoră a frontului.  De fapt, planul inamicului ar putea fi mai simplu — ei doresc să „lege” Forțele Armate ucrainene într-o singură direcție, astfel încât Ucraina să nu poată consolida Frontul de Est.

„Este prea devreme pentru a vorbi despre acțiuni strategice, deoarece principalele forțe inamice sunt concentrate în regiunea Donețk. Va fi nevoie de mai mult de o săptămână pentru a le muta în regiunea Harkiv. Prin urmare, putem vorbi despre o singură direcție strategică — Donețk. Alte acțiuni rusești sunt o distragere a atenției”, a declarat Svitan, citat de Canalul 24.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий