Joe Biden: „Mă aflu astăzi la Kiev pentru a reafirma angajamentul nostru ferm față de democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”

20 02 2023 Ф 2

În timpul vizitei neanunțate și efectuate la Kiev, în ziua de luni, 20 februarie, Președintele SUA, Joe Biden, a avut o întrevedere cu Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski. Cei doi președinți au negociat tête-à-tête și în componența delegațiilor. În cadrul conferinței de presă comune, Președintele ucrainean a accentuat: „Am purtat negocieri cu domnul Președinte al SUA în format tête-à-tête, apoi în format extins. A fost o convorbire care, cu adevărat, ne apropie și mai mult de victoria noastră comună în acest război. Putem și trebuie să facem ca acest an, 2023, să fie anul victoriei”, a accentuat Volodymyr Zelenski.  Potrivit lui, negocierile au fost semnificative și importante. Președintele ucrainean a subliniat că s-a aflat în contact permanent cu liderul american încă din primele minute ale războiului la scară largă împotriva Ucrainei, accentuând că vizita actuală este prima vizită a Președintelui SUA în Ucraina în ultimii 15 ani.

Președintele american, Joe Biden, declarat că prin vizita sa de astăzi la Kiev, el confirmă angajamentul neclintit al Statelor Unite față de democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. El a scris despre asta pe Twitter, relatează Ukrinform.

Potrivit lui Biden, în ultimul an, Statele Unite au creat o coaliție de țări de la Atlantic până la Pacific pentru a ajuta la apărarea Ucrainei, oferind sprijin militar, economic și umanitar fără precedent – ​​și acest sprijin va continua. „Când Putin a lansat invazia în urmă cu aproape un an, el a crezut că Ucraina este slabă și Occidentul este divizat. A crezut că ne poate supraviețui. Dar s-a înșelat profund”, se arată în postare. „Pe măsură ce ne apropiem de aniversarea brutală a invaziei Ucrainei de către Rusia, mă aflu astăzi la Kiev pentru a mă întâlni cu Președintele Zelenski și a reafirma angajamentul nostru ferm față de democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a subliniat Joe Biden.

În același timp, șeful Oficiului Președintelui Ucrainei, Andrii Yermak, a declarat în Telegram că vizita Președintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, în Ucraina este strategică, „vor fi rezolvate multe probleme, va fi accelerată  soluționarea problemelor iar cele care își așteaptă rândul. Scopul nostru comun este victoria Ucrainei asupra Rusiei și triumful militarilor ucraineni și al armelor occidentale”, a subliniat șeful Oficiului Președintelui.

În perioada 20-22 februarie Joe Biden va vizita Polonia, unde va ține un discurs lângă Castelul Regal din centrul Varșoviei, va negocia cu Președintele Republicii Polone,  Andrzej Duda, și, de asemenea, se va întâlni cu liderii B9, comunică Ukrinform.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий