Joe Biden: „Rusia nu este în stare să atingă obiectivele inițiale anunțate ale invaziei sale la scară largă în Ucraina și a pierdut deja războiul”

19 08 F 2

În discursul său precedat de summit-ul trilateral cu Premierul japonez, Fumio Kishida, și Președintele sud-coreean, Yun Suk Yelem, Președintele american a calificat drept „ridicole” argumentele dictatorului rus Vladimir Putin cu privire la o invazie la scară largă a Ucrainei, relatează RBK-Ucraina cu referire la CNN. „Rusia a pierdut deja. Nu-și poate atinge obiectivul inițial pe care l-a declarat. Este imposibil…”, a spus el. Biden a mai spus: consecințele războiului Rusiei împotriva Ucrainei „merg mult dincolo de Europa”. „Imaginați-vă dacă n-am fi făcut nimic. Și a fost imediat clar… că suntem într-o situație în care acest lucru s-ar putea întâmpla oriunde. Dacă ne-am fi oprit, ce semnal am fi trimis Chinei în ceea ce privește Taiwanul? Ce semnal ar fi trimis asta către restul lumii?”, a opinat Președintelui american. „Invazia nu este doar o problemă europeană; nu a mai existat o astfel de invazie de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, a accentuat el.

Biden a remarcat în mod pozitiv reacția Tokyo la agresiunea militară la scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei. El a mai spus că Japonia „a dat dovadă, de asemenea, de calitate de lider puternic în cadrul G7 și a adus contribuții semnificative în ceea ce privește asistența financiară și umanitară pentru Ucraina, precum și furnizarea de echipamente militare neletale”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий