Johnson consideră „critică” furnizarea imediată de arme către Ucraina

Speaker of the House Mike Johnson, R-La., and the House Republican leadership meet with reporters following a closed-door Republican strategy session as Johnson pushes towards separate votes on aid for Israel and Ukraine, at the Capitol in Washington, Tuesday, April 16, 2024. (AP Photo/J. Scott Applewhite)
Președintele Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Mike Johnson, a declarat că furnizarea de ajutor letal Ucrainei este critică și că nu este momentul „de a face politică în această privință”.
El a declarat acesta într-un interviu acordat postului de televiziune american C-SPAN.
Johnson a precizat că nu se teme că-și va pierde poziția, altfel „nu ar putea niciodată să-și facă misiunea”. În același timp, el a spus că a vrut să facă ceea ce trebuie. „Istoria ne judecă pentru ceea ce facem. Acum este un moment critic – un moment critic pe scena mondială. Aș fi putut să iau o decizie egoistă și să fac altceva, dar fac ceea ce cred că este corect aici. Cred că acordarea de asistență Ucrainei în acest moment este de o importanță critică”, a declarat intervievatul.
El a precizat că a dat crezare rapoartelor serviciilor de informații potrivit cărora Rusia ar putea ataca țări europene membre ale NATO.
„Cred că Xi Jinping, Vladimir Putin și Iranul sunt într-adevăr o axă a răului. Cred că Putin ar mărșălui prin Europa dacă i s-ar permite acest lucru. Data viitoare ar putea merge în Balcani. Cred că ar putea avea un conflict cu Polonia sau cu unul dintre aliații noștri din NATO”, a declarat Johnson.
Președintele Camerei Reprezentanților a menționat că „nu este momentul să facem politică cu asta”, în caz contrar soldații americani vor trebui să participe la război. Johnson a precizat că fiul său intră la Academia Navală, așa că aceasta este o problemă personală pentru el.
„Cred că este mai bine să trimitem gloanțe ucrainenilor acum decât să îi trimitem pe americanii noștri acolo. Acesta nu este un joc. Nu putem face politică cu asta. Trebuie să facem ceea ce este corect. Și voi oferi fiecărui membru al Camerei Reprezentanților posibilitatea de a vota în acest sens conform conștiinței și voinței lor», a subliniat el.
La 16 aprilie, Johnson a prezentat patru proiecte de lege separate privind ajutorul pentru Ucraina, Israel, Taiwan și finanțarea securității naționale. La 17 aprilie, Johnson a anunțat că își menține planul de a supune la vot o serie de proiecte de lege privind ajutorul extern, inclusiv finanțarea pentru Ucraina. Votul este programat pentru seara zilei de 20 aprilie, a precizat Audiovizualul public ucrainean.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий