Klaus Iohannis: „România poate transfera Ucrainei sisteme Patriot, dar există o condiție”

22 5 Ф 4

Furnizarea sistemului Patriot din România către Ucraina ar trebui să fie decisă de Consiliul Suprem al Apărării Naționale. Aceasta nu ar trebui să conducă la o slăbire a apărării antiaeriene a țării însăși, a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, relatează RBK-Ucraina cu referire la Digi24.

Președintele României a declarat că nu dorește să discute „în spațiul public” problema unui eventual transfer al sistemului Patriot către Ucraina și că preferă ca acest lucru să fie decis cu experții militari și cu Consiliul Suprem al Apărării Naționale, un organism consultativ aflat în subordinea șefului statului.  Johannis a mai spus că transferul sistemului  Patriot nu este un proces ușor, care implică o serie de probleme logistice și juridice. „Ca să nu mai spun că în niciun caz nu aș fi de acord ca România să rămână fără apărare antirachetă și antiaeriană”, a adăugat Iohannis.

El a mai precizat că, chiar dacă România cedează ceva, ar trebui să primească altceva. „Altfel nu se va face nimic”, a mai spus Președintele român.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

 

Добавить комментарий