Kyrylo Budanov: „Viețile cetățenilor noștri — militari sau civili — nu ar trebui să fie în pericol”

Начальник Головного управління розвідки (ГУР)  України Кирило Буданов під час брифінгу щодо повернення захисників України з російського полону у Києві, 22 вересня 2022 р. 
 Фото Ковальчук Віктор / УНІАН

Șeful Serviciului de Informații al Ministerului Apărării al Ucrainei, Kyrylo Budanov, a declarat că este încrezut că schimbul de prizonieri de război între Ucraina și Rusia va avea loc în viitorul apropiat. „Viețile oamenilor noștri, ale cetățenilor noștri — militari sau civili — nu ar trebui să fie în pericol în condițiile teribile în care sunt ținuți acolo. Vom face tot ce putem și sunt sigur că schimbul va avea loc în viitorul apropiat. Cu timpul vom afla ce s-a întâmplat cu acest episod”, a accentuat Budanov, comentând prăbușirea avionului militar IL-76 în regiunea Belgorod din Federația Rusă.

Potrivit lui Budanov, niciuna dintre părți nu poate răspunde cu certitudine la ceea ce s-a întâmplat.

„Din păcate, trebuie să afirmăm că niciuna dintre părți nu poate răspunde pe deplin la ceea ce s-a întâmplat acolo. Poziția Rusiei este clară, de a acuza Ucraina pentru tot, în ciuda faptului că există o serie de fapte care sunt de neînțeles pentru o astfel de poziție. În primul rând, nu au arătat câmpurile acoperite de cadavre, așa cum ar fi trebuit să facă pentru a da vina pe Ucraina cât mai mult posibil, dar nici măcar acest lucru nu este disponibil. Adică, situația este destul de neclară până la capăt”, a specificat  Budanov.

Anterior, Budanov a declarat că, în prezent, nu există informații fiabile și cuprinzătoare despre cine anume s-ar fi putut afla la bordul avionului militar rusesc de transport IL-76, care s-a prăbușit în Rusia la 24 ianuarie. Centrul de coordonare a confirmat, de asemenea, că 65 de prizonieri de pe lista publicată în Rusia urmau să fie schimbați.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий