La cel mai mare câmp de bujori din Bucovina a început sezonul pentru vizitatori

26 5 F 1

Compania „Florium” vinde de 15 ani diverse tipuri de plante, inclusiv bujori. Iar din anul 2020 funcționează  o mică zonă demonstrativă cu diferite soiuri de bujori, dar în ultimii trei ani se practică  vinderea bujorilor înfloriți tuturor doritorilor, a declarat  pentru AgroPortal.ua.

Petro Tonenciuk, proprietarul câmpului de bujori din orășelul Hliboca.

În prezent, suprafața de bujori plantați e de 4,2 hectare. Aici lucrează 8 angajați. Proprietarul intenționează să mărească în decurs de  5 ani suprafața la 10 hectare. „Câmpul este împărțit în două locații. Prima este de 4 hectare cu 10 soiuri pentru vânzarea buchetelor de flori, pe care vom începe să le vindem în 2026. Și, de asemenea, 0,2 hectare cu 150 de soiuri pentru a demonstra varietatea de flori pe care le vindem. Cele mai multe soiuri sunt importate din Olanda, dar am cumpărat câteva din China”, spune Petro Tonenchuk.  Potrivit lui, în fiecare an, sezonul de înflorire a bujorilor depinde de vreme, iar anul acesta a început cu două săptămâni mai devreme — pe 15 mai. Proprietarul terenului prevede că înflorirea va dura până pe 9 iunie.

26 5 F 2

„Am decis să ne expunem câmpul în 2022, când a început războiul. În regiunea noastră erau mulți strămutați în acea perioadă, așa că am încercat să-i ajutăm să uite de frica pe care o trăiau acasă. Anul trecut, au vizitat câmpul peste 6.000 de persoane. Ne așteptăm la același număr în acest an. Cea mai bună perioadă pentru a vizita terenul este între 25 mai și 2 iunie. Este toiul de înflorire a plantelor”, remarcă Petro Tonenciuk.

26 5 F 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий