La Cernăuți a fost stabilit din nou un record de temperatură

10 4 F 3
La 9 aprilie aerul s-a încălzit până la 26,4 grade. Ultima dată, când a fost stabilit un record de temperatură în această zi, a fost acum aproape 40 de ani, a comunicat pe Telegram Centrul hidrometeorologic regional. Recordul anterior pentru această zi a fost stabilit în 1986, la 25 de grade Celsius.
Anterior, Svitlana Krakovska, șefa Laboratorului de Climatologie Aplicată din cadrul Institutului ucrainean de Hidrometeorologie, a declarat pentru Audiovizualul public că acest lucru se datorează accelerării încălzirii globale — în ultimele nouă luni, temperatura a crescut cu două grade.
„Au crescut semnificativ și emisiile în atmosferă a concentrațiilor de gaze cu efect de seră. N-a fost niciodată o creștere atât de rapidă până acum — în prezent ne confruntăm cu o creștere de 50% în comparație cu perioada preindustrială. Această creștere este practic lunară. Suprafața oceanului s-a încălzit până la doi kilometri și va elibera căldura acumulată pentru o perioadă lungă de timp”, afirmă Krakovska.
Cu toate acestea, potrivit Svitlanei Krakovska, acest lucru nu înseamnă că primăvara următoare va fi mai caldă, iar vara va continua să fie călduroasă. Clima se poate stabiliza dacă emisiile de dioxid de carbon în atmosferă vor fi suficiente pentru ca plantele și oceanele să le absoarbe, dar nu în cantități mai mari.
Foto C4.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий