La Cernăuți, ministrul Energiei a comentat disponibilitatea României de a asigura apărarea antiaeriană pentru protejarea Centralei Hidroelectrice de pe Nistru

12 4 F 6
Guvernul se consultă cu partenerii occidentali în vederea furnizării de echipamente de apărare antiaeriană pentru a proteja Centrala Hidroelectrică de pe Nistru de bombardamentele rusești.
Ministrul Energiei, Gherman Galușcenko, a declarat acest lucru la Congresul Consiliilor Locale și Regionale de la Cernăuți, ca răspuns la o întrebare din partea Audiovizualului public.
Potrivit guvernantului, din cauza încercărilor armatei ruse de a lovi Centrala Hidroelectrică de pe Nistru, este necesar să protejăm centrala cu sisteme de apărare antiaeriană.
„Acest lucru este important. Dacă se întâmplă ceva cu această instalație, aceasta va afecta nu doar Ucraina. Sper că partenerii noștri occidentali vor fi de acord să furnizeze sistemele de apărare aeriană necesare. Consultările sunt în curs de desfășurare. Încercările de a lovi Centrala au fost repetate de mai multe ori. Acest lucru înseamnă că inamicul are o țintă”, a accentuat Galușcenko.
Anterior, Președintele Zelenski a declarat pe Telegram că, în timpul unei întâlniri cu Președintele român, Klaus Iohannis, au discutat despre cooperarea în sectorul apărării. În special despre bombardarea de către Rusia a hidrocentralei de pe Nistru și despre necesitatea de a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий