La Cernăuţi s-au întâlnit reprezentanţii businessului din Ucraina şi România

17 03 2023 Ф 2

La 16 martie primul adjunct al șefului Administrației Militare Regionale Cernăuţi, Aliona Atamaniuk, s-a întâlnit cu reprezentanți ai businessului din Ucraina și România. În cadrul întâlnirii au fost examinate posibilitățile de realizare a potențialului de afaceri al regiunii Cernăuți și cooperarea în promovarea produselor producătorilor locali pe piața românească.

Întâlnirea reprezentanților cercurilor de afaceri din rândul etnicilor ucraineni din România și ai antreprenorilor ucraineni a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie Cernăuți și de Uniunea Ucrainenilor din România.

Aliona Atamaniuk a mulțumit reprezentanților părții române pentru susţinerea ucrainenilor încă de la începutul agresiunii armate a Federației Ruse și desfășurarea unor hub-uri de sprijin la Suceava, Iași și Botoșani.  Se cere de remarcat faptul că întreprinderile românești sunt cei mai mari parteneri economici străini ai întreprinderilor din regiunea noastră, deoarece o treime din exporturile regiunii Cernăuți sunt direcționate direct către agenţii românești.

17 03 2023 Ф 1

La eveniment au participat preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, Mykola-Myroslav Petreţki, deputat în Parlamentul României, și conducătorii uniunilor regionale ale ucrainenilor din Suceava, Iași și Maramureș. Aproximativ 60 de reprezentanți ai cercurilor de afaceri din Ucraina și România au purtat un dialog activ în format B2B.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate întreprinderi bucovinene, care au ca scop intensificarea contactelor de afaceri între reprezentanții întreprinderilor ucrainene și românești în condițiile legii marțiale și stabilirea de noi legături comerciale și economice, atragerea investițiilor, stimularea cooperării mediului de afaceri pentru intrarea pe piețele internaționale și găsirea modalităților de a depăși obstacolele existente ale internaționalizării afacerilor, desfăşurarea negocierilor cu potențialii parteneri.

17 03 2023 Ф 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий