La Cernăuți va avea loc conferința științifică internațională: ,,Minorități naționale inventate. Moldovenismul: politici, cauze, efecte”

graiesc-moldovenest-pcrm-1

Centrul Cultural Român ,,Eudoxiu Hurmuzachiˮ din Cernăuți organizează  în data de 23 noiembrie 2019 conferința științifică internaționale cu tema: ,,Minorități naționale inventate. Moldovenismul: politici, cauze, efecteˮ, care va avea loc în incinta Centrului, începând cu orele 10.00.

Conferința va fi dedicată problemelor identitare cu care s-au confruntat în perioada sovietică și continuă să se confrunte până în prezent membrii comunității românești din Ucraina. Comunicările susținute de către participanții la conferință vor fi date publicității într-un volum separat.

La conferință vor participa istorici, politologi, sociologi, jurnaliști din Ucraina, România și Republica Moldova, dar sunt invitați și cei interesați de problemele identitare ale comunității.

Centrul nostru este un ONG cu personalitate juridică ucraineană și militează pentru protecția drepturilor și intereselor comunității românești din Ucraina.

Добавить комментарий