La Godineşti au fost distribuite ajutoare umanitare din România

8 08 2022 G 2

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni susţine un Program de granturi de acordare a ajutorului umanitar pentru românii din Ucraina – din regiunile Cernăuţi, Transcarpatică şi Odesa.  Unul din granturile respective, realizat în mai multe etape,   este prevăzut pentru localităţile din Comunitatea Teritorială Ostriţa, raionul Cernăuţi. Duminica trecută aici a fost distribuit cel de-al doilea lot de ajutor umanitar – produse alimentare şi menajere, de igienă personală.

– Am început cu localităţile Buda Mare şi Buda Mică, acum am distribuit pachete în satele Godineşti şi Lucoviţa, data următoare – la Horbova şi Bănceni şi vom încheia cu Mamorniţa Vama şi Ostriţa, remarcă primarul Comunităţii, domnul Vasile Ţurcan.

– Au fost aduse circa 200 de pachete pentru persoanele din categoriile defavorizate, accentuează starostele satelor Godineşti şi Lucoviţa, domnul Viorel Botlung. Este vorba de pensionarii bolnavi şi singuratici, de pensionarii trecuţi de vârsta de 74 de ani, de familiile cu mulţi copii, de familiile celor aflaţi pe front. Listele au fost alcătuite de cu timp. Ne-au ajutat activistele Maria Melniciuc, Mariana Gociu, Vitalia Romaniuc, Ira Iacoban, Stanica Balagura, Iulia Vasiliu, Violeta Melniciuc şi Ioana Enachiuc. Ele au şi repartizat pachetele.

Un pachet care cântăreşte 20 de kilograme valorează aproximativ 1600 grivne. Pentru un pensionar un astfel de ajutor este considerabil. Listele vor fi precizate încă o dată şi, dacă se vor găsi persoane din această categorie, care au rămas fără ajutor, neapărat îl vor primi data viitoare. Sătenii mai tineri au propus să le ajute pensionarilor să-şi ducă acasă pachetele primite. Fermierul Valentin Crâşu, cu microbuzul său, i-a adus pe bătrânii satului la Casa de cultură ca să-şi primească pachetele. Oamenii au mulţumit statului român pentru ajutorul frăţesc, iar primarul Vasile Ţurcan şi starostele Viorel Botlung, la rândul lor, au mulţumit tuturor celor care au contribuit ca aceste ajutoare să ajungă în casele destinatarilor.

????????????????????????????????????

8 08 2022 G 5

8 08 2022 G 4

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий