La întâlnirea cu Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, la Cernăuţi din 12 aprilie a participat şi o delegaţie sosită de la Bucureşti

13 4 F 6

Preşedintele UUR, Nicolae-Miroslav Petreţchi, a notat pe contul său de Facebook:  „În calitate de Președinte al Uniunii Ucrainenilor din România (UUR) și de Vicepreședinte Regional pentru Europa de Est al Congresului Mondial al Ucrainenilor (CMU), am avut onoarea să particip vineri, 12 aprilie, la întrevederea liderilor CMU cu Președintele Ucrainei Volodymyr Zelenski. Acesta s-a aflat în trecere prin Cernăuți, în drumul de întoarcere de la Vilnius, unde a participat la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări.

În cadrul discuțiilor a fost subliniată importanța continuării sprijinului internațional pentru Ucraina. Președintele ucrainean a mulțumit pentru ajutorul consistent, acordat de CMU în lupta împotriva Federației Ruse, și a evidențiat importanța continuării demersurilor Congresului Mondial al Ucrainenilor de a convinge guvernele și parlamentele lumii cu privire la ajutorul pentru Ucraina.

Uniunea Ucrainenilor din România, în parteneriat cu Congresul Mondial al Ucrainenilor, organizează, în perioada 12-15 aprilie 2024, la Palatul Parlamentului, Summit-ul Liderilor Congresului Mondial al Ucrainenilor. În mod excepțional, anul acesta, evenimentul, unul de referință pentru diaspora ucraineană, este organizat în România”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

Добавить комментарий