La întrunirea în formatul „Ramstein” a fost făcut următorul pas întru întărirea capacităţii de apărare a Ucrainei

21 07 2022 F 1

Un semnal pozitiv al întâlnirii au fost noile angajamente ale partenerilor referitoare la apărarea terestră, maritimă şi aeriană, transmite Ukrinform cu referire la postarea pe Facebook, făcută  de ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov.   „A avut loc a patra întâlnire a Grupului de Contact pentru apărarea Ucrainei. Această platformă în sprijinul Ucrainei, cunoscută sub denumirea de format „Ramstein”, a fost creată datorită conducerii Statelor Unite și reunește deja 50 de țări de pe toate continentele, cu excepția Antarcticii”, a accentuat Reznikov. Ministrul, împreună cu comandantul-șef adjunct al Forțelor Armate ale Ucrainei, general-locotenentul Evhen Moisiuk, și adjunctul șefului Direcției principale de informații a Ministerului Apărării, general-maiorul Vadym Skibiţki, au informat partenerii despre situația de pe front şi i-au familiarizat cu necesităţile actuale ale Forţelor de Apărare ucrainene. Se observă că aceasta este deja componența tradițională a echipei ucrainene la Ramstein.

Oleksii Reznikov este convins că partenerii ar trebui să vadă în practică sinergia departamentului de apărare, a comandamentului militar și a comunității de informații. Potrivit lui, unitatea este baza forței ucrainene și garanția victoriei viitoare asupra invadatorilor ruși. „În acord cu colegii, menținem intriga cu privire la cea mai mare parte a pachetelor de asistență existente și noi, inclusiv furnizarea de arme, muniții, pregătirea militarilor noștri și multe altele. Mai întâi le va simți inamicul pe câmpul de luptă. Noile angajamente ale partenerilor au devenit un semnal pozitiv al întâlnirii, care se referă atât la apărarea terestră, cât și maritimă și aeriană ”, a spus Reznikov. El a mulțumit, de asemenea, Statelor Unite și personal marelui prieten al Ucrainei, secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, pentru sprijinul lor cuprinzător.

Următorul pachet de ajutor din Statele Unite,  care este programat să fie anunțat săptămâna aceasta, va include, printre altele, patru sisteme M142 HIMARS, sisteme care influențează deja asupra mersului ostilităților. Ministrul a menționat că atât partenerii americani, cât și colegii din alte țări și-au exprimat admirația pentru iscusinţa soldaților ucraineni, inclusiv pentru modul în care aceștia folosesc artileria și HIMARS-urile.

Printre altele, participanților la întâlnire li s-a oferit o privire de ansamblu asupra rezultatelor confruntării pe câmpul de luptă, în primul rând – pierderile invadatorilor ruși în forță vie, echipamente și capacitățile armatei ruse în ansamblu. „Sunt cifre uimitoare,  care dovedesc că Ucraina este de fapt un scut al Europei. Este important că acest raport a  fost pregătit de parteneri pe baza datelor și evaluărilor lor”, a adăugat ministrul.

În discursul său, Reznikov a remarcat trei priorități pentru Ucraina. „În primul rând, le solicităm colegilor să-și concentreze eforturile la sporirea capacității Forțelor Armate ale Ucrainei de a îndeplini misiuni specifice. Una dintre ele este deblocarea porturilor noastre și asigurarea securității în partea de vest a Mării Negre. Toată lumea a văzut primele rezultate sub forma eliberării Insulei Şerpilor. Această lucrare este în desfășurare. Nu sunt excluse noi „gesturi de bunăvoință” din partea ocupanților. În al doilea rând, este timpul să sistematizăm întreținerea și repararea echipamentelor străine pe care le primim. Aceasta este o sarcină masivă, deoarece vorbim deja despre sute de unități. Coordonarea multor țări este necesară în plan legal, financiar, organizatoric și la nivelul capacităților de producție. În al treilea rând, vom intensifica eforturile pentru a asigura transparența în contabilizarea și utilizarea asistenței militare internaționale. În special, procesul de implementare a programului NATO LOGFAS va fi accelerat”, a promis Oleksii Reznikov.

Din cele auzite de la colegi el a notat și trei lucruri. „În primul rând, o serie de țări au declarat direct că nu există nicio „oboseală” de la războiul din Ucraina și că nu va exista. Există o înțelegere că nu Ucraina este în joc, ci securitatea întregii Europe. Întreaga lume vede cum apărătorii noștri țin linia frontului cu o lungime de peste 2500 km. Este ca distanța de la Varșovia la Barcelona. Conștientizarea Ucrainei ca scut al Europei în est se accelerează. În general, poziția comună a participanților la formula „Ramstein” este de a sprijini Ucraina până la victorie. În al doilea rând, s-a subliniat de mai multe ori că timpul este foarte important. Am subliniat acest lucru în discursul meu, dar această teză este deja pe agenda celor care ne susțin. Facem tot posibilul să o punem în practică. În al treilea rând, mulți parteneri sunt gata să-i antreneze pe militarii noştri. Aceasta este o oportunitate de a obține o rezervă de înaltă calitate, care va stăpâni armele și echipamentele occidentale. Și va crea condiții pentru creșterea volumului de sprijin”, a subliniat Oleksii Reznikov.

După cum a mai comunicat Ukrinform, la conferința de presă finală de la Pentagon, Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că întâlnirea Grupului de contact pentru apărarea ucrainean, așa-numitul „Ramstein-4”, a fost foarte productivă, deoarece multe țări au venit cu noi iniţiative de consolidare a capacităţilor Forţelor Armate ale Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий