La Kiev – serviciu divin pentru români, la Iaşi – serviciu divin pentru ucraineni

28 04 2022 IN 2

Un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a oficiat serviciul divin de Paște pentru refugiaţii  ucraineni din România.  În noaptea Învierii Domnului, protoiereul Dimitrie Popescu, originar din satul Ciudei, fostul raion Storojineţ, regiunea Cernăuţi, a oficiat Sfânta Liturghie pentru refugiaţii ucraineni în limba lor maternă în prima Catedrală Mitropolitană din Iaşi, România,  scrie site-ul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Mitropolit al Kievului și al Întregii Ucraine, Onufrie, și Mitropolitului  Cernăuțiului și Bucovinei, Meletie, conducătorul  Secţiei pentru relaţii bisericeşti externe a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, protoiereul Dimitrie a citit la încheierea serviciului divin mesajele de Paște ale ierarhului Bisericii Ortodoxe Ucrainene şi conducătorului Secţiei ei, adresate refugiaţilor ucraineni.

În comunicat se aminteşte că fraţii protoierei Nicolae și Dimitrie Popescu, cu binecuvântarea Mitropolitului Meletie al Cernăuțiului și Bucovinei, s-au înțeles cu conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuțului și a altor eparhii ale Bisericii Ortodoxe Române în privinţa colectărilor de ajutoare umanitare pentru refugiaţii ucraineni şi militarii ucraineni.

Vom preciza că protoiereul Dimitrie Popescu de mai mulţi ani oficiază serviciul divin în limba română la Lavra Pecerska din Kiev.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий