La Kremlin ia amploare conflictul dintre Prigojin și susținătorii lui Putin

4 06 Ф 1

La Kremlin se desfășoară o luptă politică internă foarte serioasă între conducerea de vârf –susținătorii lui Putin – și comunitatea politico-militară – partidul Companiei militare private  „Wagner”. Unul dintre ei se pronunță în favoarea unei remize, celălalt – în favoarea capitulării.

Această opinie a fost exprimată de politologul rus, Andrei Piontkovski, la postul de televiziune ucrainean Freedom TV.

„Prigojin spune că nu noi am inventat această „operațiune specială”. Acesta este un atac direct la adresa lui Putin. Este condus de un grup care și-a dat seama că războiul este pierdut și că înfrângerea este inevitabilă, dar cineva trebuie cumva să rămână la putere după război și după înfrângere. Este imposibil să rămâi la putere cu Putin. Ei folosesc deja cuvintele lui Prigojin pentru a oferi publicului următoarea narațiune: am luptat eroic, am cucerit Bahmut, dar trădătorii din Statul Major General, din Ministerul Apărării, trădătorii de pe Rubliovka ne-au înjunghiat pe la spate. Am fost nevoiți să pierdem și să ne retragem. Acum să ne ocupăm de trădători și să îi pedepsim”, a explicat situația analistul politic.

Partidul fondatorului CMP „Wagner”  propagă în societatea rusă ideea capitulării. Potrivit lui Piontkovski, aceștia au profitat de atacul asupra Moscovei pentru a-i îndemna pe ruși să pună capăt războiului.  „Uitați-vă la erupția neașteptată de emoții, provocată de atacul cu drone ucrainene asupra cartierului  Rubliovka. Până la 90 la sută dintre utilizatorii rețelelor de socializare  își exprimă, dacă nu admirație, atunci satisfacție totală – așa le trebuie. Și spre asta își îndreaptă focul partidul lui Prigojin –  „partidul capitulării onorabile», a subliniat politologul.

Cel de-al doilea partid este a lui Putin. Acesta se pronunță pentru remiză.  „Putin, cu ajutorul forțelor de menținere a păcii, vrea să pună piciorul pe o bucată de teritoriu ucrainean și să o prezinte poporului ca pe o remiză onorabilă. Dar acest lucru este imposibil, având în vedere poziția actuală a Ucrainei și a comunității occidentale», a conchis analistul politic.

După cum s-a relatat anterior, analiștii de la Institutul pentru Studiul  Războiului  consideră că șeful CMP „Wagner”, Evgheni Prigojin, a escaladat dușmănia sa cu Ministerul rus al apărării pentru a minimiza conflictul cu liderul cecen Ramzan Kadyrov.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com   

Добавить комментарий