La Spitalul clinic regional Cernăuţi a fost efectuată a treia operaţie de transplantare a rinichiului

8 12 2022 Ф 1

La 8 decembrie, la Spitalul clinic regional a fost efectuat un transplant de rinichi postum de la o donatoare la un pacient, comunică site-ul Consiliului Regional Cernăuți. „Aceasta este deja a treia operație pe care am realizat-o cu succes împreună cu colegii din echipa operațională a Primei Asociații Medicale din Lviv. Împreună am reușit să efectuăm un transplant post-mortem cu drepturi depline de la donator la primitor. Rinichiul transplantat a început să funcționeze imediat în timp ce pacientul era încă pe masa de operație. Aceasta vorbește despre nivelul ridicat de organizare a îngrijirilor de transplant la Spitalul regional Cernăuți și creșterea intensivă a competențelor profesionale ale medicilor noştri”, a declarat Dmytro Dombrovski, directorul general al spitalului.

Se relatează că la 7 decembrie o pacientă cu atac cardiovascular cerebral a fost diagnosticată cu moarte cerebrală. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse de medici, nu a fost posibilă restabilirea activității creierului. Prin urmare, conform tuturor algoritmilor și protocoalelor, pacienții aflați în această afecțiune sunt considerați potențiali donatori. După ce au discutat cu medicii, soțul și fiica bucovinenei care a decedat şi-au dat acordul să preleveze organele pentru transplant.

În timpul operației au fost îndepărtați doi rinichi și un ficat. Conform rezultatelor Sistemului Informațional Unic de Transplant de Stat (EDIST) al sistemului de transplant de rinichi, destinatarul a fost  determinat dintre locuitorii regiunii Cernăuți. Astfel, un rinichi a fost transplantat unui bărbat de 49 de ani din Bucovina. Celălalt rinichi și ficat, îndepărtați de la donator, au fost trimise la Lviv, în conformitate cu distribuția EDIST.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий