La spitalul din Storojineţ a fost deschis un salon adaptat pentru persoanele cu dezabilități

18 10 2022 Ф 1

El a fost amenajat în Secţia terapeutice și neurologice, cu sprijinul oamenilor de binefacere din străinătate. Noul salon a fost examinat de  primul adjunct al șefului Administraţiei Militare Regionale Cernăuți,  Aliona Atamaniuk.   „Deschiderea acestui salon de spital este un pas extrem de important în crearea unui spațiu fără bariere și asigurarea de șanse egale pentru toți pacienţii. Împreună cu oamenii de binefacere, trebuie să creăm în continuare condiții adecvate pentru persoanele cu dezabilități în instituțiile medicale, instituțiile de învățământ și cultură, în locurile publice etc. În acest fel vom făuri o societate fără bariere”, a accentuat Aliona Atamaniuk.

Salonul confortabil pentru tratarea persoanelor cu dezabilități a fost deschis la Spitalul din Storojineţ la inițiativa Valentinei Dobridina, reprezentant al Împuternicitului Guvernului pentru drepturile persoanelor cu dezabilități din Administraţia Militară Regională Cernăuți. Ea a subliniat că reparațiile capitale, crearea comunicațiilor, amenajarea sălii sanitare este lucrul efectuat de  organizația americană „Numotion Foundation”.  „Au făcut acest lucru în cadrul proiectului „Protecția persoanelor cu dezabilități în condiții de război”, care este implementat de Organizația Regională a Persoanelor cu Dezabilități „Lider” din Cernăuți, în cooperare cu Adunarea Națională a Persoanelor cu Dezabilități din Ucraina”, a adăugat Valentina Dobridina.

În schimb, echipamentele și tehnica necesară din Secție (balustrade, televizor, ibric, masă, scaun, saltea anti-escare, butoane de apel etc.) au fost achiziționate cu fonduri de la organizația niponă AAR Japan în cadrul Proiectului „Sprijinirea oamenilor cu dezabilități în timp de război”.

„În fostul raion Storojineţ trăiesc aproximativ 3.500 de persoane cu dezabilități. Aici ei vor putea fi tratați în condiții confortabile, deoarece Secția este echipată în corespundere cu toate cerințele și standardele prevăzute”, a declarat Oleksandr Voiţeh, directorul Întreprinderii comunale „Spitalul Storojineţ”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий