La Suceava este în curs de elaborare un nou program de colaborare transfrontalieră româno-ucraineană

10 05 2022 Ф 1

România susține tendința Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și este gata să contribuie și să ajute la realizarea acestor planuri. O astfel de asigurare a dat directorul executiv al Biroului regional pentru colaborarea transfrontalieră din orașul Suceava, Cezar Grozavu. El a avut o întâlnire cu șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Serghii Osaciuk. „Ucrainenii se consideră europeni. Și la baza lumii noi de pe continentul nostru  va sta faptul că Ucraina va deveni membră a Uniunii Europene”, a accentuat Serghii Osaciuk, citat de Serviciul de presă al Administrației Militare Regionale Cernăuți.

Cezar Grozavu, la rândul său, a dat asigurări că toate proiectele, inițiate în comun de Ucraina și România până la începutul războiului la scară largă, neapărat vor fi duse la bun sfârșit. Deja este în elaborare un nou program de colaborare transfrontalieră, el fiind prevăzut pe perioada până în anul 2027. Varianta finală urmează să fie aprobată până la sfârșitul anului curent.

De asemenea, Cezar Grozavu l-a informat pe șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Serghii Osaciuk, despre proiectele referitoare la refugiații ucraineni, realizate de Biroul regional pentru colaborarea transfrontalieră din orașul Suceava.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий