La Târnauca urmează să-şi spună cuvântul organele de justiţie

Petru GHEORGHIU, presedintele Consiliului raional Herta

Revenim la cele publicate

Scoala din Tarnauca in constructie PAgina raionul HertaÎn unul din numerele pecedente ale săptămânalului „Libertatea Cuvântului” am abordat problema dureroasă a locuitorilor satului Târnauca, raionul Herţa, şi anume cea legată de construcţia unei aripi noi a şcolii din localitate. Amintim cititorilor noştri că unii elevi sunt nevoiţi să înveţe în incinta primăriei din Târnauca, iar cantina şcolii lasă de dorit. De multă vreme târnăucenii visează la o sală de sport pe lângă instituţia de învăţământ. Însă, visele lor parcă nu mai au nici o şansă să devină realitate, odată cu stagnarea construcţiei clădirii din imediata vecinătate a şcolii.

Credeam că situaţia este mai simplă, însă din discuţiile avute zilele acestea cu domnul Petru Gheorghiu, preşedintele Consiliului Raional Herţa, care, de fapt, este şi preşedintele comitetului părintesc al şcolii, am aflat că problema încheierii construcţiei noii clădiri de lângă Complexul Instructiv-Educativ Târnauca poate fi soluţionată pe o altă cale, mult mai complicată. Aici urmează să-şi spună cuvântul organele de drept care se vor deplasa la faţa locului şi vor constata cu adevărat câţi bani au fost folosiţi până în prezent pentru ridicarea primului nivel al clădirii. Secţia de învăţământ, tineret şi sport din cadrul Administraţiei Raionale de Stat Herţa menţionează într-o scrisoare oficială că, în conformitate cu documentaţia de proiect şi buget, pentru reconstrucţia corpului de învăţământ din cadrul CIE Târnauca erau nevoie de 12 812 880 grivne.

În anul 2011 a fost organizat un concurs de selectare a unei firme care urma să-şi asume responsabilitatea pentru construcţia  blocului respectiv. Atunci învingătoare a devenit Societatea cu Răspundere Limitată „Nadia”, cu care a şi fost încheiat un contract în valoare de 8 724 011 grivne, sumă solicitată de firma menţionată pentru a „realiza visul complet al târnăucenilor”, adică pentru a construi acel bloc, care le lipseşte astăzi elevilor şi profesorilor de la CIE Târnauca.  Potrivit documentelor oficiale, până la data de 01.01.2014 volumul de lucrări a fost înfăptuit pe şantierul de construcţie din preajma şcolii din Târnauca de către SRL „Nadia” în valoare de 5 139 713 grivne.

Petru GHEORGHIU, presedintele Consiliului raional HertaConducerea raionului Herţa, însă, pune la îndoială faptul că pentru lucrările executate până acum la CIE Târnauca, SRL „Nadia” ar fi cheltuit acea sumă fabuloasă de        5 139 713 grivne.  Dacă într-adevăr pentru fundamentul construcţiei şi pentru primul nivel ridicat deja s-au cheltuit aceşti bani, apoi pentru cel de-al doilea nivel şi lucrările de finisare va fi nevoie de încă multe sume la fel de „fabuloase” ca şi cea de până acum. Oricum, în cazul dat doar justiţia urmează să se pronunţe şi să facă dreptate locuitorilor din comuna Târnauca, care aşteaptă cu nerăbdare să fie dusă la bun sfârşit construcţia blocului respectiv, care ar rezolva şi problema asigurării şcolii cu noi săli de clasă, şi problema cantinei, dar şi cea a sălii de sport. Important e că preşedintele Consiliului Raional Herţa, domnul Petru Gheorghiu,  a reacţionat deja la articolul nostru publicat recent în săptămânalul „Libertatea Cu­vân­tului”, dar şi la nemulţumirile oamenilor din această comună românească din raionul Herţa.

Vom reveni cu siguranţă la acest subiect, imediat când vom dispune de informaţii de la faţa locului.

Добавить комментарий